رمزارز را بیاموزیم

واژه نامه جامع اصطلاحات ارزهای دیجیتال

واژه‌نامه جامع اصطلاحات ارزهای دیجیتال
بازار کریپتو کارنسی پر از اصطلاحات و واژه‌های مختلفه که در ادامه به توضیح و تشریح هر کدوم از اونها خواهیم پرداخت . تا یه ویژنی از هر مفهوم برای آینده که وارد آموزش ترید و معامله گری می‌شیم داشته باشیم امکان داره حین آموزش‌ها یا ترید با اصطلاحاتی روبرو بشین که براتون عجیب یا گنگ بیاد توی این قسمت از آموزش‌ها تصمیم دارم درباره برخی از اصطلاحات رایج بازار باهاتون صحبت کنم تا آماده‌تر از قبل به سمت سرمایه‌گذاری و یا معامله گام بردارید .

صرافی کریپتو کارنسی چیست ؟

اولین واژه‌ای که امکان داره با اون روبرو بشین کلمه exchange  یا صرافی هست، صرافی‌های کریپتو کارنسی وب سایت‌هایی هستند که شما می‌تونین ارزهای دیجیتال رو اونجا معامله کنین ، مثلا بیت کوین بدین اتریوم بگیرید یا ارزهای دیجیتالو با پیر‌هایی که با هم میبندین مبادله کنین . این صرافی‌ها مکان فیزیکی نیستن بلکه یه سری وب سایت هستند که شما از طریق اینترنت به مبادلات ارزهای دیجیتال می پردازید. صرافی ها دو نوع هستن : لول یک و لول دو برخی از این صرافی‌ها پول‌های نقد رایج کشورهای مختلف رو می‌گیرن و کریپتو به شما میدن که اصطلاحا بهشون میگیم صرافی‌های فیات به کریپتو یا همون لول یک . برخی هم صرافی‌های لول دو هستند که فقط مبادلات رو کریپتو به کریپتو انجام میدن . اگر خرید سنگین می خواین بکنین حتما ترجیح بر اینه که otc یا over the counter خریدتون رو انجامم بدین یعنی برید پیش اون شخص و یا صرافی و حضوری در قالب چک پرداخت‌تونو انجام بدین .

توکن سواپ چیست ؟

هر وقت یه توکن که روی یه بلاک چین اجاره‌ای قرار داشت تصمیم می‌گیره بلاک چین خودشو داشته باشه و کوچ کنه روی بلاک چین تخصصیش اصطلاحا میگن برای توکن سواپ صورت گرفته مثلا اگر قبلا روی بستر erc20 قرار داشته حالا می‌خواد بره روی بلاک چین خودش در واقع برای اون توکن سواپ انجام شده .

وایت پیپر یا ترجمه فارسیش میشه سفید نامه چیست؟

هر ico یا توکن هر کوین که بخواد راه اندازی شه و بتونه روی بستر بلاک چین بیاد برای اینکه بتونه خودشو به جامعه ،به خریداران بلقوه معرفی کنه نیاز به یه وایت پیپر داره . وایت پیپر نوشته‌ای که روی سایت اون کوین یا توکن بارگزاری میشه و در دسترس همه هست و تمام مردم میتونن بررسیش کنن . سفید نامه تشریح کرده ، توضیح داده اون توکن یا ico می‌خواد چیکار کنه از چه پروتوکلی استفاده می‌کنه روی چه بلاک چینی هست و قرار چه کمکی به دنیا بکنه و اصلا فلسفه پیدایشش چیه و ماهیتشو شرح میکنه و اعلام میکنه که در آینده قراره به کجا برسه . برای اینکه ما تحلیل بنیادین یا فاندومنتال از  ارزهای دیجیتال داشته باشیم حتما مطالعه کردن وایت پیپر و رو باید یاد بگیریم و خوبه که اولین وایت پیپری که می‌خونین برای بیت کوین باشه که تو سال 2009 منتشر شده با یه جستجو ساده تو وب می‌تونین پی دی افشو دانلود و مطالعه کنین .

اصطلاح بعدی مارکت کپ هست یعنی ارزش کل اون بازار

مارکت کپ یعنی تعداد کل کوین یا توکنی که از اون ارز وجود داره ضرب در ارزش روز اون کوین یا توکن . شما با این فرمول امکان محاسبه کردن کل حجم بازار اون ارز دیجیتال دارید ولی این عدد به تنهایی اطلاعات زیادی در اختیار ما قرار نمیده و در کنار مفهوم دیگه‌ای با عنوان میزان لیکوییدیتی یا حجم نقدینگی جاری در حال حرکت بازار میتونه مفید باشه . لیکوییدیتی یا حجم نقدینگی در حال حرکت همیشه از ارزش بازار کوچک تره چون همه‌ی نقدینگی و ارزش یه ارز هیچوقت نمیتونه در حال حرکت و معامله باشه .

واژه نهنگ در دنیای رمز ارزها به چه معناست؟

وال‌ها یا نهنگ ها افراد یا شرکت‌هایی هستند که هم از نقدینگی بالایی برخوردارند و هم کوین‌ها و توکن‌های مختلفی رو نگهداری می‌کنند با توجه به حجم بالای سرمایشون می‌تونن بازار رو تکون بدن و جریان سازی کنن. منیپیولیت یا دستکاری کردن در بازارهای مالی جهان مثل بورس‌ها کار غیر قانونیه و جرم بسیار سنگینی داره ولی توی این مارکت به خاطر شناسایی سختشون کار پیچیدیه و میبینیم که هر روز پامپ پلن و یا دامپ پلن های مختلف تو بازار ارزهای دیجیتال رخ میده و با توجه به این که این بازار نابالغه و با توجه نقدینگی کمی که داره والها و نهنگ ها میتونن روش تاثیر بزارن . ولی خیلی نگران این موضوع نباشین منو شما به عنوان تریدر با تحلیل‌های تکنیکالی که انجام میدیم حرکات والها رو پیشبینی می‌کنیم و میبینم این پول هوشمند این اسمارت مانی این پول بزرگه قراره الان از کجا به کجا حرکت کنه و این حرکته چه تاثیری روی بازار داره .

بازار گاوی یا خرسی یعنی چی ؟

واژه دیگه که تو بازار زیاد استفاده میشه اینه که میگن مارکت گاوی شده یا بولیش شده واژه بولیش یعنی بازار روند صعودی پیدا کرده اصطلاحا سبز پوش شده . امکان داره بشنوید بازار خرسی یا بریش شده ، بازار بریش بازاریه که به خودش حالت نزولی گرفته یا اصطلاحا قرمز پوش شده . علت استفاده این حیوانات روی رفتار بازار به خاطر نوع جنگ این حیوناس چون گاو از پایین به بالا مبارزه میکنه و شاخ میزنه و خرس از بالا به پایین چنگ میزنه .

خوک‌ها تو بازار کیان؟

واژه دیگه اینه که میگن بازار خوکی شده یعنی افرادی حریص وارد بازار شدن و تو این موقع معمولا حرفه‌ای‌های بازار میرن از مارکت کنارو اجازه میدن این افراد حریص مثل خوک که تو بازار ایران بهشون میگن گوسفند توی بازار حرکت کننو مسیر بازار که معلوم شد چراغ سبزها روشن شد حرفه‌ای ها ورود میکنن و با ریسک کم سود بیشتری رو نشونه میگیرن .

ساید وی شدن بازار به چه معنیه؟

یه اصطلاحی هم تو بازار هست که وقتی بازار به جهتی نمیره یعنی رشد خاصی یا افت خاصی نداره یعنی توی منطقه خاصی داره نوسان میکنه میگن اصطلاحا بازار ساید وی یا بازار رنج هست . توی بازار ساید وی شما در صورتی که تحلیل تکنیکال بلد باشی می تونی یه معاملگر خرگوش باشی و تمام نوسان‌ها و سودهای کوچیک بازار رو بگیری . یا می‌تونین مثل یه لاک پشت معامله‌گری کنین و عموما افراد موفق توی ترید و معامله‌گری اشخاصی هستن که استراتژی دوم یا لاک پشتی رو انتخاب می‌کنن . یعنی هر معامله رو باز نمی کننو دنبال معاملات سودمند و به صرفه هستن.

پامپ یا دامپ کردن یه کریپتو کارنسی یعنی چی؟

دو واژه پامپ و دامپ کلمات دیگه‌ای هستن که ما خیلی تو بازار‌های مالی با اون روبرو می‌شیم . زمانی یه ارز دیجیتال یه رشد ناگهانی رو شروع میکنه اصطلاحا می‌گن مثلا بیتکوین رو پامپ کردن ، یا اگر یه ریزش شدید یه سقوط شدید قیمتی رخ بده اصطلاحا می‌گیم اون کریپتو دامپ شد یا کرش کرده . گروه‌هایی و افرادی هستند که ما با عنوان پامپ پلنرها اونا رو میشناسیم . گروه‌هایی که به قصد سودجویی ، با هم روی یه توکن یا کوین پامپ انجام میدن، به این ترتیب که مثلا یه گروهی تویه سوشال تشکیل میدن که پنجاه هزار یا بیشتر عضو داره و ادمین‌ها اعلام میکنن که ما ساعت 9 شب یه ارزی رو معرفی میکنیم تا همه برای خرید اقدام کنن . عموما ارزهای با مارکت کپ پایین یا ارزش بازار پایین رو این گروه ها هدف قرار میدن و چون حجم بازار این ارزا کمه وارد کردنه مقدار زیاد نقدینگی به این کریپتوها باعث پامپ شدن اون توکن میشه . در واقع فرض کنین پنجاه هزار نفر پای سیستم نشستن ساعت 9 که میشه تا اسم اون توکن میاد همه توی صرافی اسمشو سرچ می‌کنن و شروع می‌کنن اون رو میخرن و این ورودی بالا باعث میشه به یک باره ششصد درصد هفصد درصد رشد قیمت به وجود بیاد و به یکباره هم دامپ یا ریزش زیادی ایجاد میشه و اصطلاحا تو این موقع میگن بازار کرش کرد یعنی ریخته . عموما کل این فرایند یه دقیقه بیشتر طول نمیکشه در واقع این افراد از قبل مقدار بالایی از اون توکن رو خریدن و توی اون زمان کم بلاک های خودشونو توی بالاترین قیمت میفروشنو عمده سود رو همون پامپ پلنرها می‌برن و معمولا هر هفته یه پامپ اینطوری انجام میدنو سودهای خوبی رو به دست میارن . این وسطم یسری‌ها دچار ضرر می‌شن مخصوصا اونایی که دچار فومو یا طمع شدن . دیده باشین معمولا این افراد طماع از یه بابایی که از کنار بازار کریپتو کارنسی رد شده و به نظر اونا متخصصه ، یکی دوتا سیگنال می‌گیرنو خوشحال میرن برای پولدار شدنو سرمایه گذاری . اون به ظاهر متخصصه هم میبینه رشد یه ارز که روش پامپ شده خوبه اونو معرفی میکنه و فرد سرمایه گذار حریص با دامپ به خاک سیاه می‌شینه و کل اندوخته زندگیشو میبازه . چه افراد زیادی با خود من در رابطه با این تجربیات تلخ دردو دل نکردنو راهکار نپرسیدن . خوبه بدونین گاهی اوقات حتی خود اعضایی که تو این پامپ پلن‌ها شرکت می‌کنن متضرر می‌شن البته هستن افرادی هم که سود می‌کنن ، ولی به طور کلی این مدل نوسان گیری خیلی پر ریسکه من برای ابتدای راه توصیه نمی‌کنم . چون خریدو بعد از اون فروش به این سرعت یا به اصطلاح معامله رو به این سرعت بستن یعنی گاها کمتر از یه دقیقه کار سختیه و عموما افراد میخرن ولی به سرعت تا قبل دامپ نمیتونن بفروشن و ارزهای خریداری شده تو قیمت بالا رو دستشون میمونه و اون ارز دچار گره معاملاتی میشه و دیگه اصلا امکان فروشش توی کوتاه مدت نخواهد بود . و حالا حالاها اون کریپتو باهاشونه و نمی تونن پولشونو از بازار پس بگیرن پس خیلی مواظب پامپ و دامپ پلن‌ها باشین یه وقتی گرفتار این سراب نشین.

جامپ در بازار کریپتو کارنسی به چه معناست؟

اصطلاح دیگه مارکت کریپتو کارنسی واژه جامپه گاهی اوقات امکان داره یه توکن یا کوین مثلا توی یه کندل یه ساعته یعنی یه بازه زمانی مشخص  یه افزایش 40 درصد یا 30 درصدی یکباره‌ای رو تجربه کنه که میگن اصطلاحا یه جامپ داشته یا پرش قیمتی رو اون کریپتو تجربه کرده .

ولی حالا این تحلیل تکنیکال چیست ؟

در واقع تحلیل تکنیکال به بررسی گذشته یک دارایی یه ارز دیجیتال میگن که با بررسی نمودارها و تحلیل اونا می‌بینیم چی به این اَسِت گذشته و بر اساس اون رفتارها ، تحلیل آینده توکن یا کوین رو تا حدودی پیش بینی می‌کنیم و برهمون اساس پوزیشن خرید یا فروش باز می‌کنیم . یه تحلیل گر تکنیکال خوب اگر بتونه 70 تا 80 در صد تحلیل‌هایی که می‌کنه درست باشه می‌تونه از مارکت سودهای خوبی بگیره . حالا در ادامه صحبت می‌کنم که وین‌ریت یا اون درصد بردهای معاملاتی چقدر می‌تونه روی سودی که از بازر می‌گیریم موثر باشه و ضمنا یاد می‌گیریم که معاملات با صرفه باز کنیم و از مارکت حداکثر سود احتمالی رو برداشت کنیم .

واژه برادر تحلیل تکنیکال تحلیل فاندامنتال یا بنیادینه

این مدل از تحلیل بر اساس خبرها و با استفاده از صورت وضعیت‌ها و منابع بازارهای مالی ، وایت پیپرها ، تیم سازنده اون پروژه و سابقه تیم پشت توکن یا کوین مورد نظره یا بر اساس این که اون پروژه پشت رمز ارز قراره تو کجای دنیا اجرا بشه یا میزان موفقیتش چقدره همه ی این عوامل باعث میشه بتونیم آینده رشد بازار اون رمز ارز و سلامت پروژشو بررسی و پیش بینی کنیم . به کل این فرآیند پیش بینی و تحلیل که بر اساس داده‌های حقیقی و اطلاعات موثقه که اثر گذار روی قیمت ارز هدف هست تحلیل فاندامنتال یا بنیادین میگن .

دو اصطلاح atl و ath چیست ؟

Atl از اختصار سه کلمه all tim low  و ath یعنیall time high  به معنای بیشترین و کمترین ارزشی که اون دارایی به خودش دیده . مثلا می‌گن امروز atl یا کمترین مقداری که بیتکون ساخته 35000 تا بودو بیشتر سقفی که ساخته یا ath 39000 تا . یا به صورت سال هم میگن به عنوان نمونه اتریوم atl و ath که تو سال 2021 ساخته ایکس دلار بوده. همونطوری که می‌بینین اصطلاحات بازار کریپتو کارنسی خیلی هم پیچیده نیستن و با شناختوشون فضای مبهم و راز آلودشون براتون شفاف و ساده میشه.

Fud در بازار رمز ارزها به چه معناست؟

توی این ایام خبرگزاری‌ها سوشال پر شده از اخبار و شایعات مختلف ،قطعا شده که توی یه بازار منفی یه بازار نزولی کلی اخبار منفی و شایعات گوناگون شنیده باشین . یا وقتی بازار مثبتو صعودیه کلی خبر مثبت پشت بازار شروع میکنه پخش شدن . به شما به عنوان یه سرمایه‌گذار یه معامله‌گر به جد توصیه می‌کنم به این خبر‌های هیجانی خیلی توجهی نداشته باشین و اکثر اخباری که تو خبرگزاری و رسانه‌ها پخش میشه خبرهای سوخته هستند که برای عموم مردم مناسبه و برای منو شما به عنوان حرفه‌ای مارکت این اخبار فاقد هر گونه ارزشه . وقتی بازار منفی میشه معمولا میگن خبرهای fud  خیلی زیاده ،که از اختصار چند کلمه fear uncertainty doubt تشکیل شده ،این اخبار عدم اطمینان رو تو بازر پخش می‌کنه ترس ایجاد میکنه و به فردی که این کارو می‌کنه یعنی این اخبار پخش میکنه تو بازار فادست می‌گن .

واژه هولد یا هادل چیست؟

یکی دیگه از اصطلاحات رایج تو مارکت رمز ارزها کلمه هولد یا هادل هستش یعنی جای ال و دی رو برعکس می‌کنن اگر با این واژه برخورد کردین بدونین این غلط املایی عمدیه . هادل به معانای هولد کردن یا نگه داشتن کریپتو کارنسی‌هاس از اونجایی که بیش 11 سال از عمر بیت کوین می‌گذره اگر شما توی این 11 سال بیت‌کوین می‌خریدین غیر از چند ماهی تو مابقی ایام تو سود بودین. برای همین که واژه هادل یا هولد کردن ارزهای دیجیتال رو از فعالین این بازار زیاد می‌شنوید . در واقع جمله just hold  just hold just hold  رو توی بازار لق لقه زبون خیلی‌هاست . انصافا هم تا الان تاریخ اینطوری ثابت کرده . به عقیده من شما حتی اگر هدفتون ترید هم هست باید حتما یه نگاه بلند مدتو سرمایه‌ای هم داشته باشید تا سرمایه گذاریتون بره تا ماه یا به قول انگلیسی زبونا to the moon . یه ارزویی که برای ارز های دیجیتال می‌کنن همین بره تا ماهه . ما گاهی اوقات هم برای رفیق رفقامون که از کریپتو فولیوشون خبر داریم هم این آرزو رو میکنیم امیدوارم کریپتوفولیو همتون بره تا ماه . پس اگر کریپتویی خریدید که روش تحلیل فاندامنتال دارین حتما برای سرمایه گذاری نگاه هادل یا بلند مدت داشته باشین.

فومو چیست؟

فومو حسی مرموز که همه افراد توی عمرشون حداقل یه بار گرفتار میشن ، در واقع هر وقت بازار روند صعودی داره و افراد عادی جامعه که اصلا سابقه‌ای توی مارکت ارزهای دیجیتال ندارند یعنی حرفه‌ای بازار نیستند دچار ترس از قافله جاموندن یا از دست دادن سودی که تو بازار ایجاد شده پیدا میکنن میگن این اشخاص دچار فومو شدن . یعنی از حول حلیم افتادن تو دیگ و متاسفانه علی رقم اینکه هیچ علمی از بازارای مالی ندارن ولی باز به خاطر فومو تصمیم می گیرن زندگی‌ها و سرمایه‌هاشون رو وارد بازار کنن که توی 99 درصد اوقات هم درچار ضرر‌های سنگین می‌شن و متاسفانه وقتی فومو تو بازار زیاد میشه غیر حرفه‌ها ضررای زیادی می کنن . یادتون باشه وقتی اخبار خوب تو بازار زیاد میشه مثلا : ایران ارز دیجیتال رو پذیرفت ، فیس بوک می خواد ارز دیجیتال خودشو بزنه یا بیت کوین تا شش ماه دیگه می خواد بشه یه میلیون دلارو اخبارای از این دست ، این خبرا میشه خوراک مردم عادی جامعه باعث خریدشون روی قیمت‌های بالا میشه ولی متاسفانه چیزی که دستشونو میگیره ضررهای خیلی زیادیه که این باعث میشه در نهایت بگن اون بازار هدفششون مثلا بورس یا ارز دیجیتال یا فارکس کلاهبرداریه . یا میگن : اصلا مگه میشه کسی از بورس یا از ارزهای دیجیتال سودی برده باشه . نکته و سوال مهم اینه که مگه میشه شما وارد عرصه‌ای بشی مهارت و تخصص نداشته باشی ولی انتظار بازدهی و سود داشته باشی بازارهای مالی به شدت نیاز تخصص دارن دوستای عزیزم تخصص و دانش که شما رو توی بازارهای مالی محافظت میکنه . با چندتا مقاله یه دونه دوتا کتاب خوندن شما به یه تریدر حرفه‌ای تبدیل نمیشین هر مهارت نیاز به صرف زمانو کسب تجربه داره . یادتون باشه نمیشه بریم تو یه بازار بدون تحقیق بدون آموزش و صرف زمان به نتیجه برسیم اگر اینطور شد شما اصلا باید به ماهیت اون بازار شک کنید که این بازار، بازار خطرناکیه آدم غیر حرفه‌ای هم میتونه توش سود بگیره . بازارهای مالی دوستان عزیزم کازینو نیستن ، یه خواهش ازتون دارم کمی منطقی تر به این موضوع نگاه کنیمو اگر یه بازاری صعودی شد دچار فومو نشیم بزاریم دانشمون تکمیل شه بعد به اون بازار ورود کنیم . یادتون باشه بازارهای مالی همیشه بودنو هستن و به این توجه نکنین که اگر بیت کوین خریده بودین دویست میلیون‌تون شده بود یک میلیارد به این توجه کنین که اگر دویست میلیون‌تون شده بود بیست میلیون ایا تحمل اون صدوهشتاد میلیون ضرر رو داشتین . اگر آماتور وارد بازار بشین یادتون باشه برآیند یه ساله معاملاتتون دوستان عموما منفیه ، شاید یه سودی هم بگیرین ولی باز بدونین که تو مجموعا تو ضرر خواهید رفت . پس برای نتیجه صبر و دانش نیازه تا در نهایت کریپتو فولویوتون با یه رویکرد حرفه ای مثبت بشه . توی بازار ارزهای دیجیتال معمولا کسایی که حساب های کوچیکی دارن آرزوهای بزرگی دارنو دوست دارن با 100 دلار به یکباره یه میلیون دلار تو یه سال درآمد داشته باشن بدونین اصلا اینطور ممکن نیست این رو بدونین که توی این کسب و کارم مثل هر شغل دیگه هر چقدر سرمایه بیشتری وارد کنین سود بیشتری برداشت می کنین این سود بیشتر هم ضمن نیاز نقدینگی نیاز به دانش داره .

کریپتو فولیو چیست؟

تا الان تو فرآیند آموزش‌مون احتمالا زیاد اصطلاح کریپتو فولیو شنیدین، خب حالا این کریپتو فولیو چی هست؟ همونطوری که شاید بدونین فولیو به معنای سبد هست ، کریپتو فولیو یعنی سبدهایی مختلف سرمایه گذاری از ارزهای دیجیتالی متفاوت که شما اونها رو هولد کردین (اگر با واژه هولد آشنا نیستین ویدئوی قبلی رو ببینین ) احتمالا از قدیم این جمله تکراریرو شنیدین که : همه تخم مرغ ها رو نباید تو یه سبد گذاشت یعنی اینکه ما باید توی سرمایه‌گذاری ریسک‌هامون با تقسیم کردن نقدینگیمون بین رمز ارزهای مختلف تقسیم کنیم یعنی همه دارایی‌مون رو نباید توی یه سبد یا اصطلاحا یه کریپتو کارنسی بزاریم . پس عاقلانه اینه که تعداد زیادی ارز‌های دیجیتال ارزشمندی رو که بهشون دیدگاه مثبتو آینده نگرانه‌ای داریم به عنوان سبدهای سرمایه‌ای‌مون یا کریپتو فولیمون داشته باشیم . نحوه سِت کرد کریپتو فولیو اینطوریه که باید یه مقدار اون ارزهای( لو ریسک )و یه سری دیگه از اونا(‌ های ریسک )باشه و تعدادی هم( بدون ریسک )و اینکه هر کدوم چند درصد سبد رو باید تشکیل بده جلوتر مفصل مورد بحث قرار می‌دیم پس جان کلام اینه که حتما ریسکتون و سبد سرمایتون رو تقسیم کنین تا اگر یه دارایی یا سبد سرمایمون سقوط کرد ، ضرر ما چند درصد از کل ضرر کریپتو فولیو مون باشه . هیچوقت توی بازارهای مالی ریسک‌های بزرگ نکنین تا عمر حضورتون تو بازار بالا بره و سودهای بیشتری هم از مارکت بتونین بسازید . هدف اصلی هر تریدر هر سرمایه گذار در ابتدا حفظ داراییه و بعد از اون افزایش سرمایس ما اگر با نگاه کازینویی یا با نگاه باینری یعنی صفر و یکی با سرمایمون برخوردو رفتار کنیم این یعنی یه ریسک خیلی بزرگ و قطعا توی این مسیر میشه شرایطی که تاس روی اون هیچیه می‌خوابه و این همه زحمتی که ما کشیدیم از بین میره پس خیلی خوبه که با صبوری ریسکمون رو تقسیم کنیم .

پوزیشن خرید یا فروش گرفتن چیست؟

حین خرید یا فروش تو صرافی یا همون ترید با اصطلاحات مختلفی روبرو می شیم که در ادامه به توضیح برخی از مهمترین هاش می پردازیم اولی اصطلاح پوزیشن خرید یا فروش گرفتنه، پوزیشن خرید یعنی اینکه ما می خوایم اقدام به خرید یه کریپتو کارنسی کنیم . پوزیشن فروش گرفتن هم یعنی ما در حال فروش یه ارز دیجیتالیم .

مارکت بای و مارکت سل چیست؟

حالا اگر این خرید به همون قیمتی که الان تو بازار هست انجام شه می‌گیم مارکت بای کردیم یا برای فروش میگیم مارکت سل کردیم یعنی به همون مقدار قیمت بازار اونو فروختیم .

اوردر خرید و فروش چیست ؟

یه موقعه‌هایی هم هست که ما اوردر یا سفارش خریدو فروش تو صرافی میزاریم به عنوان نمونه الان بیت کوین قیمتش 50000 دلاره من اوردر گذاشتم که اگر 48000 تا شد خرید رو انجام بده . حالا امکان داره اون لحظه من تو بازار نباشم خب ما اوردر خودمون سیو می‌کنیم و سیستم خودش به مجردی که بیت کوین قیمت اوردر رو تاچ کرد خرید رو انجام میده ، یا به همین ترتیب اوردر سل یا فروش میشه تنظیم کرد . پس تفاوت اوردر بای یا اوردر سل نسبت به مارکت بای یا سل در اینه که اوردر عدد هدف ما برای خرید و فروشه ولی مارکت عدد جاری بازار بدون اوردر برای خرید و فروشه .

مارکت depth یا عمق بازاره چیست؟

عمق بازار به تعداد اوردرهای خرید و فروش روی اون کریپتو کارنسی می گن گاهی اوقات اوردر فروش از اوردر خرید بیشتر میشه یعنی توی بازار فروشنده بیشتر از خریداره میشه حالا از این موضوع چه نتیجه ای میشه گرفت اینکه اگه توی بازار فروشنده بیشتر از خریدار باشه باید انتظار ریزش از اون بازار داشته باشیم که این برای یه تریدر یه سیگناله . البته اینم بگم خیلی وقتا مارکت دپ یا عمق بازار منیپولیت یا دستکاری میشه و اوردرهای فیک توی بازار زیاد گذاشته میشه و کسایی که حرفه ای نیستن ممکنه بیان این مارکت دپ رو ببین و فریب این اوردرهای فیک رو بخورن و بر اساس اون تصمیم بگیرین تو ضرر برن ، پس حتما دقت کنین

حد ضرر یا استاپ لیمیته یا استاپ لاسه چیست؟

واژه دیگه‌ای که بسیار مهمه که اصلا به نظر من ستون محتوای این ویدئو هست حد ضرر یا استاپ لیمیته یا استاپ لاسه همیشه یادتون باشه ما حین معامله برای هر نوع سفارشی که باز می کنیم باید حد ضرر بزاریم ، یعنی اگر اوردری رو باز کردیم بایستی براش استاپ لاس گذاشته باشیم ، اگر پوزیشنی باز کنیم که براش استاپ لاس نزاریم اون معامله به اعتقاد من عین حماقته و مطلقا نباید همچین کاری انجام بدیم یادتون باشه که غیر حرفه‌ای‌ها توی مارکت از گذاشتن استاپ لاس پرهیز می‌کنن و عموما حتی وقتی که مقدار زیادی از سرمایشون هم میره تو ضرر هنوز این اون دارایی رو دارنو نگهش داشتن به اصطلاح با داراییشون ازدواج می کنن . به عنوان مثال شما یه اَسِت دارید 1000 دلار خب انتظار دارید تا ماه آینده با توجه به تحلیل‌هاتون این عدد برسه 1200 دلار یعنی بیست درصد سود بگیرید ، حالا فردا قیمت این ارز میشه 100 دلار ایا من باید اونو هنوز داشته باشیمو تو این مقدار بفروشم قطعا که نه خب وقتی بازار داره سقوط میکنه من تا یه حدی با اون کریپتو هستم و اگر از حد ضرر هدفم کمتر شد باید بفروشیمش . یه اصطلاح رایجی توی بازار هست میگه don’t married any asset یعنی با هیچ دارایی ازدواج نکنید . اینا هیچکدوم همسر ما نیستن که هر اتفاقی براشون افتاد هنوز داشته باشیمشون ، ما به هیچکدوم از دارایی ها بر خلاف زندگی مشترک مطلقا تعهدی نداریم ، اگر اون دارایی انتظارات ما رو براورده نکنه باید فلفور بفروشیمشون . پس همنطوری که براش حد سود گذاشتیمو انتظار سود خاصی داریم باید براش حد ضرر هم بزاریم . مثلا اگر حد سودمو گذاشتم 1200 دلار مثلا حد ضررمو میزارم 900 دلار پس اگر استاپ  لاس رو تاچ کنیم از این بازی میایم بیرونو تحلیل می کنیم یه بازی دیگه رو شروع می کنیم ، ترید برای ما یه جور بازیه البته بازی که برد باختش با سود ضرر واقعی هم همراهه .

ولت ها یا کیف پول‌های ارزهای دیجیتالی چی هستند و چه کاربردی دارند  ؟

در ادامه آموزش واژه نامه کریپتو کارنسی اینبار می خوایم درباره ولت ها صحبت کنیم ما انواع مختلفی از ولت ها رو  برای ذخیره سازی دارایی‌های بلاک چینی در اختیار داریم : ولت‌های سخت‌افزار و نرم افزاری یا به عبارت دیگه  آفلاین یا آنلاین . ولت‌هایی که بر به صورت آفلاین هستند رو ما با عنوان کولد استورجم می‌شناسیم که ولت‌های سخت افزاری توی بازار هم نوعی از همین کولد استورج‌ها هستن . این نوع ولت‌ها دارای امنیت قابل قبولو مناسب تری نسبت به مابقی انواع کیف پولهای ارزهای دیجیتال هستند .

recovery phrase یا SEED چیست؟

این کلد استورج‌ها کیف پول سرد یا سخت افزاری در صورتی که شما رمز عبورشون گم کنین با یه سری کلمه با عنوان recovery phrase یا SEED امکان بازیابی رمز عبور رو میسر می‌کنن . recovery phrase برای ریکاوری رمز عبور مفقود شده ولت‌هاتون مورد استفاده قرار میگیره . مثلا برای یه ولت سخت افزاری مثل لجر نانون ایکس شما بیست و چهار تا seed  دریافت می‌کنین که یسری واژه‌های بی ربط به هم هست . این کلمات رو باید حتما به ترتیبی که recovery phrase ولتتون بهتون گفته یادداشت کنین که اگر اون ولت سخت افزار شما گم شد شکست یا هر چی ، شما با تهیه کردن یه ولت دیگه و با وارد کردن اون 24 تا seed دوباره می‌تونین داراییتون بازیابی ‌کنین .

پرایویت کی و پابلیک کی چیست؟

موقع کار کردن با ولت‌ها زمان پرداخت یا واریز یه ارز ما با دو واژه خیلی سرو کار داریم یکی پرایویت کی و یکی دیگه پابلیک کی . به عنوان مثال من اگر بخوام به حساب شما از طریق شبکه بانکی پولی بزنم از شما می‌خوام شونزده رقم کارت بانکیتون رو به من بدید تا من با اون شماره کارت پول رو به حساب شما واریز کنم . توی دنیای ارزهای دیجیتال ما اگر بخوایم کوین یا توکنی رو به حساب یا ولت خودمون منتقل کنیم از طریق اون پابلیک کی این کار رو انجام میدیم که میشه یه جورایی شماره حسابمون . حواستون باشه هیچوقت هم پابلیک کی و هم پرایویت کی رو به صورت همزمان در اختیار فردی قرار ندید این یعنی هر فردی که این دو رو با هم داشته باشه، یعنی کل دارایی شما رو داره . پس اگر خواستین تراکنشی انتقالی رو انجام بدین یه پابلیک کی کافیه و مطلقا نیازی به دادن پرایویت کی ندارید .

Tx id  یا id Transaction چیست؟

بعد از انجام تراکنش ها شما یه Tx id  یا id Transaction هم خواهید داشت . Transaction id یه رشته‌ای از کلمات و اعداد که از طریق اون شما میتونین تو بلاک چین چک کنین ببینین که اون تراکنش برای شما انجام شده یا نه ، یعنی یه جورایی شماره پیگیری تراکنشه . زمانی که من پابلیک کی خودمو به شما میدم و انتظار دارم که شما توکن یا کوینی رو به ولت من انتقال بدین بعد از این که شما انتقال رو انجام دادین می‌تونین tx id رو برای من بفرستین و من چک کنم که تاییدیه یا confirmation  تو چه مرحله‌ای و تا چند دقیقه دیگه این ارز به ولت من میشینه .

Transaction fee چیست؟

خوبه اینو هم بدونین که خدمات پرداخت روی بستر بلاک چین و توی دنیای رمز ارزا رایگان نیست برای تراکنش‌ها در کریپتو مارکت ما باید کارمزد هم پرداخت کنیم که بهش می گن Transaction fee  . این کارمزد انتقال ارزها بین کیف پول های مختلف یا به صرافی ها مختلف به ماینرها داده میشه که تراکنش ما روتایید کنن و این تبادل با امنیت برامون انجام بدن که درآینده مفصل پیرامون بلاک چین و ماینرها خدمتتون توضیح میدم .

دیدگاهتان را بنویسید