همنطور که میدونین اقتصاد دیجیتال 14 درصد از اقتصاد کل جهان رو به خودش درگیر کرده
تا قبل از این عمده منابع و اقتصاد جهان درگیر صنایع دیگه مثل بانک داری و خودروسازی صنایع نفتیو فلزی بود ولی الان اقتصاد دیجیتال و شرکتای بزرگ سیلیکون ولی مثل فیس بوک گوگل و غولهای فناوری این سهم رو افزایش دادند و قطعا بیشترهم میشه
سالهای خیلی نزدیک آینده شرکتهای بلاک چینی به کمک رمز ارزها از همه عبور می کننو به رتبههای برتر و حتی اول تو اقتصاد جهان دست پیدا میکنن
حالا امکان داره بگین ارزهای دیجیتالیو که میگن، پشتوانهای نداره یا اصن پشت این پولهای دیجیتالی چیه ؟
اگر اون شرکت طراح ارز دیجیتالی بستو رفت یا به فرض محال نت قطع شد چی به سر داراییهامون میاد؟
بی پشتوانه به عقیده من خود این سواله میدونی چرا؟ چون فردی که میپرستش هم با بازارای مالی آشنایی نداره و هم میتونم بگم از تاریخ بی اطلاعه.
دلار اولین پول بدون پشتوانه جهان
بین سالاهای 1914 تا 1945 یعنی سالهای جنگ های جهانی اول و دوم خیلی از پادشاهی ها امپراطوریا و طبیعتا پولهای ملی این حکومتا دچار نوسان یا سقوطو بی ارزشی شد .
اواخر جنگ جهانی قرارداد برتون وودز بین برخی از کشورها مثل امریکا کانادا ژاپن استرالیا و اروپا بسته شد که هدفش قرار دادن طلا به عنوان پشتوانه ارزهای ملی این کشورا بود ولی 30 سال بعد با خروج یک طرفه نیکسون رییس جمهور وقت امریکا دلار به اولین پول بدون پشتوانه جهان مدرن تبدیل شد .
پس همین دلار اسکناس محبوب جهان عملا هیچ پشتوانه ی قابل اندازه گیری و قابل لمسو ارزشمندی نداره
درواقع پشتوانه دلار امریکا میزان تولید ناخالص داخلی ، قدرت نظامی و نفوذو اعتبار بین المللی و خیلی چیزای دیگه غیر قابل اندازه گیری شده .
یعنی مثل یه فلز ارزشمند مثل طلا به سادگی قابل سنجش و وزنو درک نیست برای همین به این دسته از پولها که پشتوانه ای قابل سنجش و اندازه گیری ندارن اصطلاحا میگیم پولهای فیات .
درحقیقت پشتوانه پولهای فیات به قدرت اون کشور و مقبولیتش بین جوامع و کشورها بر می گرده .
تاریخچه پایه هایی پولی در جهان
سالهای خیلی دور طلا پایه پولی جهان رو تشکیل میداد، تو عصر قدرت بریتانیا بیش از یه صده پیش پوند نقش پایه پولی رو بر عهده داشت. تو عصر معاصر دلار و بدونین که باز هم پایه پولی در گذر زمان تغییر میکنه و اتفاقا زندگی ما مصادف شده با این پیچ تاریخی .
تو زندگی به هیچ چیز دل نبندین هیچ چیز هیچوقت ثابت نمی مونه .
دلایل محبوبیت ارزهای دیجیتال
ارز دیجیتال و اقتصاد دیجیتالی با توجه به عدم تقلبی که داره با توجه به امکانات بی نظیری که در اختیار مالکانشون نسبت به پولای فیزیکی قرار میده .
میتونه قدرت رو از دست کشورها و دولتها بگیره و به دست مردم بده و فرای جغرافیای سیاسیو مرزای سیاسی کشورها عمل کنه .
از این رو قطعا این مزایا ، پایه های پولی دنیا رو تغییر میده و به شما قول میدم تا سالهای نزدیک آینده، دیگه دلار پایه پولی قدرتمندی مثل حال حاضر نخواهد بود.
و جهت به سمت یکی یا چندتا رمز ارز تغییر میکنه
حالا بیت کوین یا هر کریپتو کارنسی دیگه و اون اقتصاد جهان رو میچرخونه
آینده درخشان رمز ارزها
کریپتو کارنسی در حال بلوغه و حضور تو این برهه از زمان تو این بازارا و ترید میتونه برای افراد باهوش انتخاب خیلی زیرکانهای باشه .
خیلی از کشورها از ورود به این بازارا میترسیدن ولی دیدن اگر ورود نداشته باشن و دیر اقدام کنن از گردونه جا می موننو سود زیادی رو از دست میدن .
به همین دلیل خیلی از کشورها در حال رگولاسیون و تدوین قوانین برای رمز ارزان .
قانون گذاری و حمایت کشور ها از رمز ارزها
روند قانون گذاری مثبتی که توی این زمینه در تمامی ممالک دنیا داره انجام میشه باعث ورود شرکتهای بزرگ و سرمایه داران ثروتمندو تزریق مبالغ سنگین به این بازار شده و ورود مبالغ هنگفت به هر بازاری هم وجاهتو اعتبار و هم تثبیت جایگاه اون بازار و هم رشدشو به همراه میاره .
و به عقیده من این بازار هنوز به بلوغ نرسیده و تا سال 2030 حجم این بازار حداقل 1000 برابر میشه البته نظر کارشناسی من خیلی بیشتر از ایناس .
فرصت های درآمدی ارزهای دیجیتال
دلایل زیادی هست که میتونه بازار ارزهای دیجیتال رو جذاب کنه :
به عنوان مثال این بازاربرای هر روحیهو شخصیتی یک مدل برای ایجاد درآمد فعال و کسب سود داره .
مزیت بعدی این بازار اینه که خیلی پیچیدگی زیادی نسبت به بازارهای مالی دیگه نداره و چون این بازار نو هستو جدید ، ظرفیت بالایی داره پس احتمال زیاد اگر الان شما سرمایه گذاری مناسب روی این مارکت کنین در آینده سودای قابل قبولی خواهید کرد .
البته اگر سرمایه گذاری روی پروژههای کلاهبرداری یا پانزی که تو بازار کریپتو کم هم نیستن انجام ندین
نحوه یادگیری ارزهای دیجیتال چگونه است
خب توی این سایت و در ادامه تصمیم دارم ارزای دیجیتالی و نحوه ترید اونها رو به زبون ساده و از ابتدا تا معامله گری بهتون آموزش بدم تا در صورتی که شما هم سرمایه مازادی دارید و تصمیم دارید اونو تو زمینه ارزای دیجیتالی سرمایه گذاری کنین از طریق این آموزشها اول با مفاهیم پایه آشنا بشین و بعد سرمایه گذاریتون رو شروع و در ادامه معامله گری و ترید رو هم برای کسب سود بیشتر کلید بزنین .
اصل اول و مهم فعالیتهای مالی حفظ سرمایست پس باید مراقب باشیم سرمایه ای که با کارو تلاشو زحمت اونو به دست اوردیم از دست ندیم .
پس درس اول یا بهتر بگیم اصل اول دوستان عزیزم حفظ سرمایست .
اصل دوم چیه رعایت کردن اصل اول یعنی حفظ کردن سرمایه .
این اصل اول واقعا مهمه و باید توی بازارای مالی بهش خیلی خیلی حساس باشین .
حواستون باشه با رفتار حرفه ای از اقدامای احساسی و هیجانی پرهیز کنین و سرمایتون رو به اتیش نکشین
از اونجایی که مارکت ارزهای دیجیتالی بازار نوییه و شناخت کافی هم از سوی کاربران وجود نداره بازار مناسبو بکری برای حضور کلاهبرداران و سود جوهاس که میتونه ریسک رفتارهای هیجانیو غیر آگاهانه از روی طمع و ورود بدون آموزش به این بازار رو به شدت بالا ببره .
ما به عنوان متخصصین این زمینه باید این بازار رو از لوث وجود این افراد سودجو تسویه کنیم چجوری با آگاهی دادن با آموزش .
در اثر افزایش دانش ریسکهای سیستماتیک و غیر سیتماتیک و باخت برای سرمایه گذاری توی این بازار رو برای شما عزیزان به حداقل برسونیم .
از این رو من این سری از آموزشها رو برای افزایش دانش شما دوستانم تهیه تدوین کردم تا رود مپ کم ریسکی رو برای ورود به بازار کیریپتو کارنسی پیش رو داشته باشین .
مراقب کلاهبرداری به اسم ارزهای دیجیتال باشید
این روزا می بینیم که هر روز شرکت های مختلف با اسمای مختلف توی بازار کریپتو کارنسی متولد میشن
و توجه کرده باشین همشون هم تصمیم دارن با ارزای دیجیتالشون یه شبه منو شما رو پولدار کنن
دقتم کرده باشین میگن انواع اقسام پروژه ها مالی رو هم طراحی کردیم شما بیا روی این پروژه ها سرمایه گذاری کن من ماهی 30 تا 40 درصد بهت سود تضمینی میدم .
یا مثلا من دارم توی بازار رمز ارزا خرید فروش می کنمو اگر تو سرمایتو وارد این بازار کنی ، پنجاه پنجاه سود آیدی از معمالات رو با هم تقسیم می کنیم .
ولی نکته مهم اینه که این عدد رقما این سودای 30 یا چهل درصدی توی بازارای مالی خیلی بزرگن دوستان عزیزم .
اگر یه تحقیقی توی مارکتای مالی داشته باشین می بینین که شرکتای بزرگ سرمایه پذیر معتبر تو دنیا روی برخی اعداد ارقام خاص و بزرگ میلیونو میلیارد دلاری ماکسیموم 5 تا 8 درصد سود میدن .
ولی میبینین این شرکتهای کلاهبرداری از شما 20 دلار 30 دلار هم می پذیرن و هیچ کفی برای سرمایه گذاری ندارن .
چون این پولارو نمی خوان به سرمایه گذارانشون پس بدن و از هر فرصتی و از هر مبلغی ولو 20 دلار هم نمی گذرن .
پروژه های پانزی در دنیای کریپتو کارنسی
همونطور که قبلا هم گفتم این پروژه ها کلاهبرداری یا اصطلاحا پانزی هستن .
این کلاهبردارا با وعدههای تو خالیو پوچ سراغتون میان یه ویترین خوب یه نمای قشنگ از خودشون برای شما می سازن
و با همین شو و نمایش تلاش می کنن به شما القا کنن که می خوان شما رو پولدار ثروتمند کنن .
در اصل این شرکتا یه مانی گیم یه بازی با پول ایجاد می کنن با نمایش اغوا کننده جذب سرمایه می کنن و با یه پرداختی کم به عنوان سود به سرمایه گذارا یه چند وقتی زمان می خرن و همین سودای پرداختی باعث میشه مردم این شرکت ها رو به هم معرفی کنن .
ولی ایمان داشته باشین که تو این شرکتا هیچ پولی ساخته نمیشه هیچ ارزش افرینی وجود نداره .
و بعد از جمع کردن مبلغ هنگفتی یه روزی میبینین سایت شرکت بالا نمیاد دفتر اون جمع شده و خدانگهدار
با سرمایه های شما میرن تو یه جزیره باقی عمر رو آفتاب میگیرن از زندگی لذت میبرن .
مثل همین صرافی کریپتو کارنسی معرف ترکیه ای که همین چند وقت پیش با چند میلیارد دلار جمع کردو رفتو متاسفانه خیلی از هموطنامون که توش حساب داشتن ضرر کردن .
پس توی بازار کریپتو کارنسی خیلی باید مراقب پروژه ای پانزی باشین .
با تحقیق از رمز ارز ایمن سرمایه گذاری کنید
حتما مجوزها رو بررسی کنین یه باری سر کلاس با یکی از هنرجوها درباره یه شرکت جنوب شرق آسیای داشتیم که اخیر برای جذب سرمایه یه رمز ارز رو به بازار معرفی کرده بود صحبت میکردیم که خود این دانش پذیر عزیزمونم توش سرمایه گذاری کرده بود .
ازش درباره مجوزا پرسیدم شروع کرد به نشون دادن یسری عکس سرتیفیکت توی گوشیش که از اینجا اونجا مجوز داره .
ریز که شدیم دیدیم این مجوزها از یسری موسسه زیر پله ای تو سنگاپور صادر شده که باهاش باید سبزی پیچید و از هیچ نهاد مالی معتبر تو جهان این پروژه مالی مجوز نداشت .
ازش پرسیدم من اگه بخوام توی ایران یه موسسه مالی داشته باشم از کجا باید مجوز بگیرم ؟
خب مسلما از بانک مرکزی
اگر برم از یه مجموعه بی ربط مثل موسسه خیریه محک یه لوح یا تقدیر نامه بگیرم بیارم برات ، باعث میشه شما بیای تو موسسه یا روی رمز ارز من سرمایه گذاری کنی؟
در حقیقت این شرکتها از مجموعهها و نهادهای که صلاحیت ندارن میان تاییده یا گواهیهایی رو می گیرن که از ارزش ساقطه و عموما افراد کم اطلاع و البته طماع توی دام و تور این شرکتها و پروژه های اسکم می افتن و اندوخته عمرشونو به باد میدن
چند نکته برای شناسایی این شرکت ها پانزی
1 .به سابقه شرکت و مجوزهای صلاحیت دار اونها توجه کنین .
2 .به مقیاس جذابیت پیشنهاد مالی و سودی که میدن دقت کنین اگه خیلی اغوا کننده و غیر واقعی باشه حتما یه جای کار می لنگه .
به عنوان مثال اگر شما بتونین یه پروژه سود آور راه اندازی کنی بانک های آمریکایی و اروپایی زیادی هستند که حاضرن با سود یک درصد دو درصد به طرح مالی شما هر چند میلیون دلاری که لازم داری وام بدن .
پس این سوال رو چرا از خودتون نمی پرسین که چرا این شرکتها میان به ما پیشنهاد سود 100 درصدی 120 درصدی میدن .
اگر همه چی شرکتشون درست باشه اینها میتونن با سود یک در صدی دو در صد از بانک ها بین المللی وام بگیرن و مابقی سود هم عاید خودشون شه .
بدبختانه بازار هدف این شرکت ها عموما کشورهای جهان سومی هستند مثل هند پاکستان ایران عراق و ارمنستانو ایناس و قربانیانشونو هم از این ممالک می گیرن و سراغ بازارهای اروپا امریکا نمیرن .
حالا اگراو شرکت ادعا کرد گفت من تو اروپا کار می کنم حتما دقت کنین باید مجوز esma داشته باشه
شما قبل از سرمایه گذاری میرین مجوزشو نگاه می کنین و مجوزرو توی سایت esma چک می کنیی می بینین این شرکتو این مجوز واقعی هست یا نه .
پس خواهشی که ازت دارم اینه که به هر ارز دیجیتالی با هر عنوان اعتماد نکن خیلی از اینا توکن ها پانزین ببین پشت اینا چه پروژه ای چه شرکتی قرار داره با تحقیق و آموزش به بازار ورود کن .
بیت کوین ارز دیجیتال یا دارایی دیجیتال
بیت کوین و مابقی داراییهای دیجیتالی بر اساس یه معادل سازی اشتباه با عنوان ارزهای دیجیتالی شناخته میشن یا تعبیر اشتباه دیگه این که بهشون میگن ارزهای رمز نگاری شده .
در واقع اینها داراییهای دیجیتالی هستند و ماهیت ارز رو ندارن و میشه یه جورایی گفت برای تبادلات مالی به وجود نیومدن بیشتر رمز ارزها با عناوین مختلف برای یک کاربردی خاص ساخته شدن .
مثلا به وجود اومدن تا ابزار جذب سرمایه برای یه پروژه بزرگ بین المللی مثل اینترنت اشیا باشن یا اتریوم اومده که شرایطی رو ایجاد کنه که پروژه های دیگه روی اون راه اندازی بشه در اصل بستری برای راه اندازی کرپیتوهای دیگه باشه در واقع بلاک چین اتریوم که اتریوم ارزشش رو از اون وام میگیره اومده تا کامپیوتر جهان باشه .
پس بهتره به جای استفاده از عنوان ارز دیجیتال یا رمز ارز کریپتو کارنسی از عنوان کریپتو است یا دارایی دیجیتالی استفاده کنیم .
ولی خب چون خیلی باب هستو همه به عنوان ارز دیجیتال یا ارز رمزنگاری صدا میکنن من هم به اجبار از این عبارات برای این آموزش ها استفاده می کنم .
ولی مهمه که شما بدونین همه اینها ماهیت ارز ندارن و خیلی هاشون اصلا به وجود نیومدن که ماهیت ارز داشته باشن .
ارز های دیجیتال به دو دسته تقسیم میشن :
1 .بیت کوین که پادشاه کریتو کارنسی هاس
2 .آلت کوین ها که اسمش روشه بهش میگن آلترنیتیو یا جایگزین
یعنی غیر از بیت کوین یا طلای دیجیتال مابقی رو به عنوان آلت کوین میشناسیم پس اگر جایی شنیدین که فردی در حال معامله کردن روی آلت کوین بدونین که داره روی هر چی غیر از بیت کوین معامله می کنه .
تفاوت توکن و کوین چیست؟
ما تو دنیای کریپتو دستهبندی دیگهای هم داریم که برخی از اینها رو ما با عنوان کوین و برخی رو با عنوان توکن می شناسیم .
کوینها به ارزهایی گفته میشه که بلاک چین مختص خودشنو دارن
اگر آشنایی با بلاک چین نداری مقاله
بلاک چین چیست رو حتما بخون
مثلا بیت کوین که بلاک چین مخصوص خودشو داره
یا اتریوم بلاک چین مخصوص خودشو داره
و چون بلاک چین خودشونو دارن اینها رو ما با عنوان کوین می شناسیم
و رده بالاها کریپتو کارنسی و عموما با ارزش های جدول رمز ارزها رو تشکیل می دن و مابقی توکن هستند
توکن ها بلاک چینهای خودشونو ندارن و رو بلاک چین ارزهای دیگه که امکان نوشتن اسمارت کانترکتها و یا قرار دادهای هوشمند رو دارند مستجر هستند .
قالبا توکن ها روی بستر ERC20 که بلاک چین اتریوم هستش سوار هستن و از بلاکچین اتریوم استفاده می کننو اونجا مستجرن .
چه تعداد رمز ارز وجود دارد
تا لحظه نگارش این مقاله ما چیزی نزدیک به 10000 توکن داریم که حدودا چیزی نزدیک به 5200 تاشون توی سایت مطرح coinmarketcap لیست شدن .
البته لیست شدن ارزها تو سایت کوین مارکت کپ به معنای با ارزش بودن و یا قابل سرمایه گذاری کردن روی اونها نیست فقط یه لیستی از رمز ارزها در قید حیات رو بهتون نمایش میده خیلی هاشون توکن هایی هستند که تن ماهی خوردن و فاز کوسه گرفتن .
در ادامه کم کم توکن های ارزشمند رو براتون معرفی می کنم تا از سرمایه گذاری روی توکن های بی ارزش پرهیز کنین .
شما به عنوان یه تریدر یا یه سرمایه گذار باید بدونین که هر ارز برای چی به وجود اومده و جز کدوم دسته از ارزهای دیجیتال قرار می گیره
کریپتو اَسِت یا همون به قول عامه ارزهای دیجیتال یا رمزنگاری شده دسته بندیهای متفاوتی دارند.
دسته اول کرپیتو کارنسی ها هستند
گروه اول برای دریافت پرداخت برای امور روزانه طراحی و معماری شدن
مثلا برای خرید یه تلفن همراه یه آب معدنی میتونین از اونها استفاده کنین در واقع برای خریدهای روزانه و دیلی مناسبن .
مثل لایت کوین یا بیت کوین ولی بیت کوین علی رقم طراحی اولیه برای مقاصد روزانه به دلایلی که توضیح می دم گزینه مناسبی برای امور روزانه نمی تونه باشه .
به این خاطر که تعداد تراکنشهایی که توی هر ثانیه ثبت میشه بسیار پایینه و نمیتونه ابزار مناسبی برای دریافت و پرداخت روزانه باشه ولی به عنوان دارایی دیجیتال یا به عنوان پایه پولی می تونه خیلی مفید باشه
ولی کریپتو های دیگه هستن که سرعتشون خیلی بالاتر از بیت کوینه اصطلاحا TPS شون transaction per second خیلی بالاس و برای دریافت پرداخت روزانه میتونن مفید باشن .
دسته دوم privacy coins هستند که برای حریم خصوصی بوجود اومدن
همنطوری که شاید بدونین بر خلاف باور عوامانه بیتکوین یا لایتکوین اینها ارزهای ناشناسی نیستن یعنی قابل شناسایی و پیگیری هستن .
یه اشتباه بزرگی که این روزها بین مردم هست که فکر میکنن با وجود ارزهای دیجیتالی ما میتونیم تحریمها رو دور بزنیم و پولهای بزرگ جا به جا کنیم تصور باطلیه و به ضرس قاطع عرض کنم که نمیشه
که توی ویدئوهای بعدی به دلایلش خواهیم پرداخت و این تفکر ناشناس بودن تراکنش و یا ردگیریشون اشتباهه
در اصل اینها شبه ناشناسن
ولی privacy coins ارزهای ناشناسی هستند که کسی نمیتونه اونها رو ره گیری کنه
و کسی نمیتونه ببینه که از چه حسابی به چه حسابی منتقل شده ارز هایی مثل ZCASH یا MONERO میتونیم برای این موضوع مثال بزنیم
اینا ابزارایی دارن که حتی میشه ازشون تو دارک وب هم استفاده کرد و عموما خلافکارها از این دسته برای مقاصد سودجویانشون استفاده میکنن.
رمز ارزهای خدمت دهنده یا COIN AS SERIVCE
دسته بعدی از ارزا به وجود اومدن تا یه خدمتی به جامعه کنن یه کاری انجام بدن که بهشون میگیم COIN AS SERIVCE
مثلا بیت کوین به وجود اومده که سیستم پرداخت و بانکداری رو متحول کنه ولی اتریوم به وجود اومده که کامپیوتر دنیا باشه .
اومده بستری باشه برای قرار دادهای هوشمند اومده بستری باشه پردازش و محاسبات پروژه های گوناگون
کما اینکه میبینین 95 درصد توکن های مختلف که تو مارکت هستن روی این بستر ERC20هستنو روی بستر اتریوم پیاده سازی شدن .
اتریوم نیومده ابزار دریافت پرداخت باشه اومده کامپیوتر جهان باشه یا TRX هم از جمله ارزهای COIN AS SERVICE هستن .
دسته چهارم ارز گروهی هستن که پشتوانه ای دارن
مثل طلا یا پول یه کشوری یا حتی یه شرکت و کمپانی
اصطلاحا بهشون میگن ارزهای با ثبات یا STABLE COIN هم بهشون میگن و برای مبادلاتی که نمی خوان نوسان داشته باشن گزینه های خوبین و بدون کارمز و معطلی مثل سوئیف یا انواع و اقسام سیستمهای انتقال پول که تو دنیا که اغلب کارمزدها و دردسرهای زیادی دارن و خیلی هم از نظر زمانی زمان بر هست .
شما می تونین با یه کلیک ساده میلیون ها دلار رو با کارمز کمتر از 10 دلار جا به جا کنین
و کمتر از یه ربع هم اون پول به حساب گیرنده واریز میشه خیلی امن قابل پیگیری و بدون تقلب این اتفاق می افته .
از جمله این ارز هایی میتونیم تتر یا USDT رو مثال بزنیم .
مثلا هر تتر پشتوانه یه دلار داره و معمولا نوسانی نداره و عموما هم خرید و فروش ها تو ایران با تتر انجام میشه .
یعنی شما از صرافی تتر می خری بعد تتر میبری صرافی لول بعدی و اونو به هر ارزی که می خوای مثل بیت کوین اتریوم یا هر چی دیگه تبدیل می کنی .
استیبل کوین ها هر چقدر تعدادشون تو بازار زیاد تر بشه منو شما به عنوان سرمایه گذار یا تریدر باید خوشحال باشیم چون بازار رو دارن بزرگتر میکنن و حجم نقدینگی بزرگی رو وارد بازار ارزهای دیجیتال میکنن .
دسته بعدی UTILITI توکن ها هستند
یا توکن هایی هستند که برای کاربردهای خاص به وجود اومدن
این توکن ها به وجود اومدن تا یه کاری برای دنیا انجام بدن یه مشکلی رو کم کنن
مثلا پروژه آیوتا (iota) روی بستر اینترنت اشیا قراره کار کنه و ارزهای دیجیتال اینها فقط تو زمینه خودشون اعتبار دارن مثلا اگر رمز ارزی برای بلیط سینماس توی هم سینما فقط کاربرد داره و اعتبار داره و تو بقیه سیستما ها اعتباری نداره و قرار تو همون سیستم خودشون ابزار دریافت و پرداخت یا بلیط ورود یا پاداش و هدیه باشن از این رو ما اینا رو جز ارز های با کاربرد خاص می شناسیم .
دسته ششم سکیوریتی توکن یا ارزهایی که بهش می گیم ارز های اوراق بهادار
که از این ارزها به عنوان سهامی از شرکت میشه یاد کرد و هنوز خیلی جا نیوفتاده و و کم کم داره جا پای خودشو سفت میکنه و نظراتو رویکردها داره بهشون مثبت میشه .
ما روی بستر ارزهای دیجیتال پدیدهای داریم با عنوان initial coin offering (ICO) که همون پیش عرضه ی ارز های دیجیتال هست .
ico ها پروژههایی هستند که بر بستر بلاک چین از طرف شرکتهای مختلف راه اندازی میشن مثلا فرض کنین من مهارت ساختمون سازی بلدم یعنی از گرفتن پروانه ساخت تا اجرای اسکلت ، مدیریت تیم های اجرایی گرفتن پایان کار و خیلی چیزای دیگه
ولی سرمایه لازم برای ساختو اجرای اون ساختمون رو ندارم پس میام برآورد قیمت می کنم ببینم هزینه اجرای این کار چقدره مثلا میبینم میشه ده میلیارد تومن پس میام ده هزار کوین یه میلیون تومنی رو آماده میکنم
برای فروش پروژهم روی بستر بلاک چین یه رمز ارز راه اندازی می کنم و توکن اونو به عنوان سهام به شما به افراد مختلف می فروشم همنطوری که قبلا گفتم هر توکن معمولا برای هدف و کار خاص طراحی و ساخته میشه و به این ترتیب میشه سرمایه پذیری لازم رو توکن انجام بده و پروژه ساختمونیم به اصطلاح لانچ میشه
البته اینم بگم که واژه ico یرای سکیوریتی توکن ها درست نیست چون اینها توکن هستن باید بگیم isto
یا initial Security token offering یعنی پیش فروش همین توکن های سکیور
برای ارزهای دیجیتال خوبه اون سبد سرمایه ای که ایجاد میکنیم اون کریپتو فولیو که ایجاد می کنیم یه بسته ای از تمامی این شش گروه ارز دیجیتال باشه .
که هر کدوم قاعدتا ریسک مختلفی دارن و هر کدوم هم برای کار مختلفی اومدن و واجبه که ما بدونیم از هر کدوم از اینها چقدر داشته باشیم که تو ویدئو های بعدی مفصلا بهش می پردازم .
روشهای مختلف کسب درآمد از رمز ارزها چیست؟
برای کسب درآمد از زمینه ارزهای دیجیتال چهار راه وجود دارد که در ادامه به توضیح این شیوه می پردازیم.
اولین روش شیوه سرمایه گذاری توی این مارکته
اگر به یسری از ارز دیجیتال تحلیل بنیادین دارید و به دلایل فنی و اقتصادی بهشون رویکرد مثبتی دارید می تونین ارز هدف رو به عنوان سرمایه خریداری کنین و رشدها و سودهای بزرگی رو توی سالهای آینده ازش بگیرین .
شیوه درآمدزایی از سرمایه گذاری فارغ از سودی که عاید ما میکنه مزایای دیگهای هم مثل سادگی داره که جذابیتشو نسبت به بازارهای دیگه بالا می بره .
مثلا طی یه مشاوره با یه فرد خبره یا بر اساس تحیلی فاندامنتالی که خودتون انجام دادین خریدتونو میکنین و به سرمایه گذاریتون کاری ندارین و صبر میکنین تا به هدف مالی که گذاشتین برسه و داراییتونو میفروشین .
در لحظه نگارش این مطلب از عمر بیت کوین حدودا 144 ماه میگذره و شما اگر در 133 ما از این 144 ماه بیت کوین میخریدید الان تو سود بودین و فقط 11 ماه بیت کوین تو ضرر بوده .
پس تاریخ نشون داده اگر صبور باشینو شکیبا سرمایهگذاری روی بیت کوین روی کریپتو اَسِتها میتونه سرمایه گذاری خوبو موفقی باشه .
و از نظر من در دراز مدت سودی که به شما میرسونه از ضرر احتمالی بیشتره .
ولی خب اشکالی که داره اینه که نیاز به صبر داره و برای آدمی که صبور نیست این شیوه درآمد زایی میتونه مناسبو جذاب نباشه .
نکته قابل توجه بازار کریپتو کارنسی اینه که شما با هر مبلغی میتونین توی این مارکت وارد شین و هیچ محدودیتی از نظر میزان بودجه و سرمایه وجود نداره .
ولی اگر مثلا شما با 100 دلار وارد بازار شین و توی دو سال آینده این 100 دلار بشه 300 دلارو سه برابر ، خب این سود خیلی چشمگیر نیست و جذابیت لازم رو نخواهد داشت .
در نتیجه برای گرفتن سودهای جذاب شما باید عدد بزرگتری رو هولد کنین .
روش دوم ،کسب درآمد از بازار ماینینگ هست
شما برای ماینینگ سخت افزار خودتون و قدرت پردازشش رو در اختیار شبکه قرار میدین و در ازای توان پردازشی که در اختیار شبکه قرار دادین پاداشی مثلا بیت کوین دریافت میکنین .
که در آینده نزدیک درباره ماینینگ مفصل خدمتتون توضیح میدم و تمامی شیوهها و بیزنس مدلهای استخراج رمز ارزها رو براتون توضیح میدم .
یکی از دستگاههای قابل قبول ولی تقریبا قدیمی با قیمت مناسب برای ماین (بیت مین S9 ) هست که همین الان توی سایت دیوار با قیمت متوسط کمتر از بیست میلیون تومن میتونید خریداریش کنین .
با توجه به رشد فناوری و افزایش قدرت پردازش دستگاههای جدید و مصرف برق کمتر دستگاه های جدید این ماینرهایی که ما در ایران داریم و کلاسهای مشابه کمکم دارن خیلی قدیمی میشن .
ولی شاید برای شروع گزینه خوبی باشن و بشه ازشون ماین رو یاد بگیرین و هم تجربه بشه برای راه اندازی کردن ریگهای بزرگ تر .
به طور کلی توی ماینینگ موارد زیادی رو باید مثل مصرف و مدیریت برق رعایت کنین که حتما بحثشو تو سری ویدئویها و مقالات ماین بهتون توضیح میدم
یه مزیتی که ماین داره اینه که شما ریسکی متوجهتون نیست و هر واحدی که ماین میکنین رو میتونین معامله کنین و تبدیل به پول نقد یا هر دارایی دیگه کنین.
خوبه بدونین ROI یا Return on investment یعنی نرخ بازگشت سرمایه ماینینگ چیزی حدود 9 الی 12 ماهه یعنی هر چی هزینه کنین با سختی فعلی شبکه توی حدودا نه ماه تا یه سال یه همچین زمانی بازگشت داره .
ولی خب مشکلاتی هم دارن اینکه این دستگاهها حرارت و سرو صدای زیادی تولید میکنن و نگهداری اونها به دقت و توجه زیادی نیاز داره .
روش سوم که میتونه درآمد زا باشه بحث ترید یا معامله گری
که مزایای زیادی داره و البته مضرات هم داره و ضمنا خود من شخصه به این شیوه درآمدی از بازار مشغول فعالیتم و توی این مارکت و بازارهای مالی دیگه از قدیم معامله گری رو دنبال میکنم .
ترید هم مثل هر معامله گری دیگه ،مثل بورس خودمون میمونه، شما یه دارایی رو خرید میکنین و با توجه به تحلیل تکنیکالو فاندامنتال که دارین ،که در آینده قراره چه اتفاقی براش بیوفته اون رو توی قیمت مناسب به فروش میرسونین .
از جمله مزایا این مدل درآمدی از بازار ارزهای دیجیتال اینه که شما زمان زیادی رو لازم ندارین براش سپری کنین شما یه پوزیشنیو باز میکنین یه حد ضرری براش میزارین و انتظار دارین که به یه عدد برسه و اون دارایی رو میفروشین و سودی رو از مارکت می گیرینو با بازار تسویه می کنین .
معمولا شما برای معامله مبالغ زیادی لازم ندارین با پولای کم هم میتونین معامله رو شروع کنین و وقتی به بازار مسلط شدین میتونین پول بیشتری به بازار وارد کنین و درآمد بیشتری هم کسب کنین برای ترید شما باید وقت زیادی بزارین تا آموزش ببینن و بخشیشم مهارته که شما با تمرین کردن و انجام معاملات خرد میتونین بدست بیارین .
یادتون باشه دوستان شما اگر بدون رعایت کردن اصول مدریت ریسک بدون آموزش وارد بازار رمز ارزها بشین و رعایت اصول تریدو معاملهگری رو نکنین ، بدونین که برای خودتون ضرر ساختین و میزان ضررهای شما از سودتون بیشتر میشه .
پس واقعا به این موضوع حساس باشینو دقت کنین .
روش چهارم ، خدمات جنبیه
یه بخش دیگه ای که میتونه سودآور باشه خدمات جنبی بازاره مثل تعمیر دستگاههای ماینینگ یا خدمات صرافی خب میدونین که ماینینگ توی ایران قانونی شده هر روز حاکمیت به ماینینگ چراغ سبزهای بیشتری نشون میده درسته که هزینهها و اعدادی که برای ماین قانونی بیان شده اعداد بالاییه ولی هر روز قطعا شرایط بهتر خواهد شد .
برای دوستانی که دانش سختافزار یا نرمافزار دارن این عرصه زمینه آینده داریه .
به هر طریق شما میتونین انواع شیوهها برای سرمایهگذاری در بازار رو انتخاب کنین و حتی ترکیبی از این روش ها میتونه انتخابتون باشه.
چرا ارزهای دیجیتالی جای پول ها و بانکها را می گیرند
خب در ادامه تصمیمدار در ارتباط با تفاوت و مزایای بلاک چین با شبکههای دیگه یعنی شبکهها متمرکز مثل بانکها توضیحاتی بدم چرا که شناخت مباحث بلاکچین به ما در تحلیل فاندامنتال ارزهای دیجیتالی بسیار کمک میکنه .
در ادامه تصمیم اینه که مباحث بلاکچین رو روی بیتکوین بهتون توضیح بدم چرا که بیتکوین بهترین ابزار برای درک ویژگیهای بلاکچینه .
خب همنطوری که میدونین سال 2008 وایت پیپر بیتکوین انتشار پیدا کرد و بیتکوین اولین محصول تکنولوژی بلاکچین بود که به مردم معرفی شد .
شبکه بیتکوین یا بلاکچین بیتکوین یه شبکه کش لس یا بدون پوله همتا به همتا یا p2p هست به این معنا که هیچ واسطهای در کار نیست و همه افراد شبکه میتونن با هم مستقیما مبادله داشته باشن .
ولی توی شبکه بانکی همنطوری که میدونین ما با محدودیتهایی روبرو هستیم مثلا اگر امروز پنج شنبه باشه و من مبلغی رو برای شما اخر وقت بزنم احتمالا تراکنش من تو راه میمونه و شنبه به حساب مقصدم میشینه .
یا اگر بخوام مبالغ بالای ده میلیون انتقال بدم با محدودیتهایی رو برو هستم پس باید برم پایا یا ساتنا کنم و با موبایل با یه کلیک دیگه این اتفاق نمیافتهو رفت به بانک فرآیند اصطحلاکی رو از نظر زمان انرژی به من تحمیل میکنه .
پس میبینین به دلایل مختلف بانک ها به مشتریان اعمال حاکمیت میکنن از این رو سیستم بانکی یه سیستم متمرکزه که ما باید طبق حاکمیت اونها رفتار و کار کنیم .
یا اصلا بحث ورشکستگی و خطر از بین رفتن داراییها که خیلی از مردم متاسفانه گرفتارش شدن .
یا حتی ما نمیدونیم عملا اون بانک داره با پولای ما چه کاری انجام میده و نظارت شفافی روش مطلقا نیست .
اینا و خیلی مشکلات دیگهای هس که سیستمهای متمرکز مالی تو دنیا با اونا درگیرند .
الانم میبینین که توی دنیا چالش زیادی بین سیستمهای متمرکز مثل بانکها با سیستمهای غیر متمرکز مثل ارزهای دیجیتال وجود داره چون بلاک چین در حال خارج کردن قدرت از دست بانکها و سیستمهای متمرکزه و شرایط داره میره به سمت غیر متمرکزی یعنی کد خدایی این وسط نباشه و اصطلاحا کار دست اِند یوزرها بیوفته .
الانم که یه دومینویی فروپاشی سیستمهای متمرکز شروع شده مثلا میبینین که با ورود اسنپ یا تو سطح جهانیش اوبر آژانسهای تاکسی که به خاطر وصل کردن خریدار به سرویس دهنده کمیسیون میگرفتن از رده خارج شدن .
یا بنگاههای املاک امروز میبینین دیگه اون سودهای مالی قبل رو ندارن یا آژانسهای هواپیمایی هم به همین ترتیب با توجه به سیستمهایی که اومده کم کم دارن از بازی کنار گذاشته میشن و در واقع این کسب و کارای واسطهای کم کم دارن حذف میشن .
راستشو بخواین مردم هیچوقت واسطهها رو دوس نداشتن که خب این خودش به همه گیریه این موضوع داره کمک میکنه و خب شرایط به سمت اتصال به صورت پیر تو پیر یا همتا به همتا با سرعت داره پیش میره .
میدونین که ارزهای دیجیتال مستقیما پایههای اقتصاد کشورها یعنی بانکها رو هدف قرار دادن و خب طبیعی که حاکمیتها به حمایت این سیستم قطعا با این فناوری مخالفتهایی خواهند داشت ولی یادتون نره که تکنولوژی همیشه راه خودشو پیدا میکنه .
معرفی تمام راههای به دست آوردن ارزهای دیجیتال
تو این روزا و ایام مخصوصا تو سوشال احتمالا خیلی میبینینو میشنوید که آموزش به دست آوردن بیت کوین رایگان اونم تو 5 دقیقه .
دوستان عزیزم خدمتتون عرض میکنم که مطلقا همچین چیزی حقیقت نداره مخصوصا برای ارزی مثل بیت کوین از این رو دقت کنین که احتمال قوی یه کلاهبرداری در کاره یعنی یا قراره ولتتونو خالی کنن یا قراره از پردازش سخت افزارتون سو استفاده کنن یا بناس حساب بانکیتونو فیشینگ کنن .
توجه کنین توی این وا نفسای فعلی به هیچ وجه کسی به شما ارز دیجیتال رایگان نمیده .
خب سوال پیش میاد پس ما چطور یه ارز دیجیتال خریداری کنیم؟
برای خرید ارز دیجیتال چند راه وجود داره :
ولی یکی از متداولترینهاش اینه که شما به یه صرافی ریال پرداخت کنینو ارز دیجیتال بگیرید یا اگر ایران نیستین از این دستگاههای btm استفاده کنینو اون کریپتو رو خریداری کنین .
یا از اشخاصی که کریپتو دارندو به پول نقد نیاز دارن اونو بخریم .
یه روشم که استخراجو ماین بود که خب قبلا خدمتتون گفتم .
یه شیوهای هم هست که بهش میگن فریلنسری یا ارائه خدمات به بازارهای بین الملل و دریافت ارز دیجیتال به جای پول یا دلار .
مثلا شما معمارین یا تری دی ارتیست و به صورت فری لنسری دارین کار میکنین میتونین یه پروژهای رو برای شرکتهایی یا افرادی در عرصه بین الملل اجرا کنین بعد عواید اونو ارز دیجیتال بگیرین پس میتونید در ازای دادن خدمات مختلف مثل طراحی سایت ،طراحی معماری، انیمیشن ، ساخت لوگو، کار گرافیک ، ساخت اپلیکشین موبایل یا هر زمینه دیگه که جنبه فریلنسری داشته باشه اقدام کنین، پروژه بزنینو مبالغ رو ارز دیجیتال بگیرید ،اینطوری خیلی مشکلات تحریمیو دردسرای دیگه رو هم که پیپلو ویزا کارتو حساب بین الملل برای ایرانیها داره رو نداشته باشین .
خوبه بدونین سایتهایی در حال حاضر هستن برای موضوع دور کاری یا فریلنسری که امکان دریافتو پرداخت با کریپتو کارنسی رو هم دارن که بهتون تو ویدئوهای بعدی معرفی خواهم کرد .
یه شیوه هم ایردراپها و بانتیها هستند که شما در ازای تبلیغات کردن یه ارز دیجیتالی مثلا تو توییترتون یا معرفی کردن آشنایان و یا اطرافیانتون برای خرید اون ارز میتونین کریپتو کارنسی رایگان از سازندگان اون ارز یا سایتهای ارز دیجیتالی دریافت کنین.
ولی خیلی دنبال این ارزهای دیجیتال رایگان نباشید چون از هر صد تا ارز دیجیتالی 99 تاشون بی ارزش هستند و در گذر زمان دد کوین میشنو ازبین میرن و فقط ما عمرو انرژیمونو هدر دادیم .
من شخصه از این شیوه استفاده نکردم و عموما با مراجعه به صرافی ها اقدام به خرید کردم .
خب میدونین که وقتی شما می خواین از یه صرافی خرید ارز کنین باید kyc یا Know Your Customer یعنی احراز هویت کنین .
دلیلی که برای احراز هویت میگن اینه که پول سرقتی یا دزدی مثلا به حسابشون نیاد یعنی شما باید از حساب خودتون با کارت ملی و عکس خودتون تو این سایتها احراز هویت کنین ولی خیلی بحث پول سرقتی نیست و صحبت مالیاته که اینها شما رو توی صورت های مالیشون میارن و موضوع مالیات بر عایدی و درآمد میتونه در آینده گریبان گیرتون شه .
تو صرافیهای بین المللی مثل بایننس یا بیت مکس با سقف کم معاملاتی میشه بدون kyc هم معامله کرد ولی تو صرافیهای ایرانی نمیشه .
مثلا برای باینس اگر شما kyc نکرده باشین روزانه میتونین 2بیت کوین معامله یا از صرافی خارج کنین ولی اگر kyc کنین مقدار خیلی بیشتری میتونین که اخرینم که با ما ایرونی ها به مشکل جدی خورده .
من اکیدا توصیه خرید اور د کانتر دارم یعنی به صورت حضوری با رفتن پیش اون صراف مبلغتون رو به صورت چک ببرین .
بعد باید kyc کنین حالا باید اطلاعات ولتتونو مثلا اگر می خواین بیت کوین بخرید میگن یه بیت کوین ادرس به من بده یا اگر بخوام بیت کوین بفروشم به من ادرس ولت یا بیت کوین ادرس میدن تا من اون بیت کوین رو به حسابشون بزنم و اونا یه شماره حسابی شماره کارتی ازتون می خوان تا پولتونو به حسابتون بزنن .
پس از این شیوههایی که خدمتتون گفتم امکان خرید و تهیه یه ارز دیجیتال رو خواهید داشت .